Szolgáltatások

biztosító/biztosíték csere


A Diazed rendszerű biztosító, vagyis az olvadó biztosíték a lakások döntő részénél még használatban van. Hátránya: amennyiben "kimegy", akkor cserélni kell, hiszen tönkremegy.

Ennek kiváltása kismegszakítóra mindenképpen érdemes. Nem a biztosíték ára, hanem a biztonság miatt. A cseréje nem éppen biztonságos egy laikus számára.

A kismegszakító lekapcsolás után, a hiba elhárítását követően bármikor visszakapcsolható, akárki által. Nem kell cserélni, valamint hogy melyik kismegszakító kapcsolt le, az szépen látszik a billenőkapcsoló állásából.Lakáselosztó bővítése/cseréje

Lakáselosztónál lehetőség van bővítésre, de akár cserére is. Olvadóbiztosító tábla esetében csere a javasolt, Kismegszakítókkal ellátott lakáselosztó esetében (átvizsgálást követően) a bővítés is megoldás lehet.

Fi-relé bekötése

Az áram-védőkapcsoló (FI relé, érintésvédelmi relé) olyan elektromos kapcsolókészülék, amely lekapcsolja a mögötte lévő hálózatot, amennyiben (relatíve kicsi) szivárgó áramot észlel. Ilyen eset például akkor fordulhat elő, ha egy vezető vagy egy fogyasztó földzárlatos lesz, illetve ha valaki véletlenül megérinti a hálózat feszültség alatt álló részeit. Ebben az esetben, a készülék megszólalási idejére áramütés éri az embert, de a rövid behatási idő miatt ez nagy valószínűséggel nem okoz maradandó károsodást.

A berendezés megvéd az olyan esetekben mint pl. amikor az elektromos fűnyíró elvágja a vezetékét, vizes hajszárítóhoz vagy földzárlatos mosógéphez ér valaki, illetve ha valaki a konnektorba dug egy tűt (gyerek!).
Nem véd meg akkor, ha egyszerre fogjuk meg a fázist és a nullát.

Szóval ez a kis készülék a lakás villamos hálózatának lényegében elengedhetetlen része kell, hogy legyen.

konnektorok, kapcsolók cseréje, kiépítése

A konnektorokból "semmi sem elég"... Ennek ellenére figyelni kell, milyen eszközt kapcsolunk rá az adott hálózatra. A működtetett elektromos készülékek összeadott teljesítménye a mérvadó az adott hálózat terhelhetősége szempontjából. Így minél több konnektort szeretnénk kiépíteni, annál több áramkörre kell szétszedni a villamos hálózatot. Persze vannak készülékek, melyeknek alapból egy külön áramkört kell kiépíteni. Ilyenek például a villamos tűzhely, mosógép, mosogatógép, szárítógép, hűtő, és minden "nagyfogyasztó".